Бокс. Київ. Палац спорту. Інтерконтинентальний чемпіон світу за версією WBО у важкій вазі (до 91 кг) українець Олександр Усик (9-0, 9 КО) учетверте захистив свій титул, здолавши кубинця Педро Родрігеса (22-2, 19 КО) нокаутом у сьомому раунді.
З перших раундів Родрігес (у цілому досить пристойний боксер) почав пропускати удари господаря рингу. Олександр вів поєдинок у притаманному йому стилі і не мав особливих проблем із Родрігесом. Поміж раундами Олександр навіть мав силу та настрій розігрівати і підбадьорювати глядачів.
Починаючи з другого раунду кубинський гість почав діяти дещо впевненіше. Намагаючись пристосуватися до стилю українця, Педро дедалі частіше почав відповідати на удари Усика.
У четвертому раунді українець не припиняв тішити вболівальників. Його захист не давав Родрігесу показати силу власних ударів. У шостому раунді Родрігес не зумів утриматися на ногах після потужного удару опонента і впав. Від гіршого Родрігеса врятував гонг. Але у сьомому раунді кубинець пропустив безліч ударів і, зрештою, звалився з ніг остаточно. Рефері вирішив зупинити бій, зафіксувавши перемогу українця нокаутом.
— Нічого нового не побачив, ні про що не дізнався, — прокоментував поєдинок Олександр Усик. — Як і планував, боксував із насолодою, працював, усе нормально... Робоча перемога.
Не можу забігати наперед. Прагнеш розсмішити Бога — розкажи йому про свої плани... Я поступово йду до своєї мрії — титулу чемпіона світу. Вірю, що моя мрія здійсниться. Іду до неї своїми маленькими кроками.

 

 

 

На знімку: фрагмент поєдинку Усик — Родрігес.

Фото Володимира РАСНЕРА (спеціально для «Голосу України»).