Минулої суботи в Парижі відбулася церемонія жеребкування фінальної стадії Євро-2016. Її ведучими були француз Біскан Лізаразю та нідерландець Руд Гулліт — у минулому зірки світового футболу.


А кульки розкручували не менш славні постаті: це ті, хто забивав переможні м’ячі Євро-1996, 2000 і 2004, — німець Олівер Біргофф, француз Давид Трезеге, грек Ангелос Гарістеас і чех Антонін Паненка, котрий реалізував переможний пенальті в післяматчевій серії фіналу Євро-1976 у ворота збірної ФРН.


На сцену вийшов також Вісенте дель Боске — наставник збірної Іспанії, чинного чемпіона Європи. Він виніс Кубок Анрі Делоне, котрий його підопічні виграли на НСК «Олімпійський» у Києві в фінальному поєдинку Євро-2012.

***

Отже, жеребкування визначило склади груп.


Група А. Франція, Румунія, Албанія, Швейцарія.


Група В. Англія, Росія, Вельс, Словаччина.


Група С. Німеччина, УКРАЇНА, Польща, Північна Ірландія.


Група D. Іспанія, Чехія, Туреччина, Хорватія.


Група Е. Бельгія, Італія, Ірландія, Швеція.


Група F. Португалія, Ісландія, Австрія, Угорщина.

***

Свій перший матч на турнірі українці зіграють із чинним чемпіоном світу — Німеччиною — 12 червня в Ліллі. Через чотири дні — зустріч з Північною Ірландією в Ліоні. 21 червня — матч з Польщею в Марселі.

***

Тренер збірної України Михайло Фоменко не виявляв особливого бажання коментувати жеребкування, оскільки його контракт із національною командою вже завершився, а новий поки що не підписано.


— Сильна группа, — сказав він. — Що Бог дав, те й маємо. Не поїхав до Парижа, бо ще не відомо, чи 18 грудня затвердять мене на виконкомі ФФУ. Тому обговорювати щось детально, вважаю, не коректно. Тому казатиму стисло.


Колишні матчі з Польщею та Німеччиною — то вже історія. Вони вийшли на новий рівень. Щоб з ними грати пристойно, варто серйозно готуватися.


Північна Ірландія демонструє англійський стиль гри, а він непростий. До того ж, ця команда посіла перше місце в групі. Одне слово, простих суперників у нашій групі немає...

***

Тренерський штаб нашої збірної на жеребкуванні представляв Володимир Онищенко — асистент Михайла Фоменка. На події побував також президент Федерації футболу України народний депутат Андрій Павелко.

 

 

Футболісти збірної України — на хвилі радості після виходу на Євро-2016.

Фото ФФУ.