Україна зацікавлена у подальшому поглибленні двосторонньої співпраці з Республікою Кіпр. На цьому наголосив Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман під час зустрічі з Президентом Республіки Кіпр Нікосом Анастасіадісом (на знімку). «Нашим країнам необхідно далі поглиблювати співпрацю, у нас є великий потенціал для розвитку двосторонніх відносин», — сказав він.

 


В. Гройсман підкреслив, що візит Президента Республіки Кіпр — знакова подія у розвитку двостороннього діалогу і дедалі кращого взаєморозуміння між Україною та Кіпром. Він висловив вдячність за ратифікацію Кіпром Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.


Голова Верховної Ради нагадав, що саме у ці дні виповнюється два роки, як українці вийшли на вулиці та площі, щоб обстояти своє право на європейську інтеграцію. «Ми проходимо непростий час відстоювання незалежності, спротиву зовнішньому агресору і робимо все для інтеграції до європейської спільноти», — сказав він.


В. Гройсман наголосив, що безвізовий режим є важливим для мільйонів українців питанням. Керівник парламенту зазначив, що візовий режим обмежує можливості українців, тому «нам важливе рішення Європейського Союзу, яке спростило б візові процедури». При цьому він повідомив, що Верховна Рада України прийняла увесь пакет документів, необхідний для позитивного вирішення цього питання.


В. Гройсман підкреслив, що Україна зацікавлена, аби можливості взаємної співпраці розширювалися. Для цього український парламент приймає необхідні документи, які сприятимуть поглибленню двосторонніх відносин між Україною та Кіпром.


Він розповів, що в Україні на часі реформи і структурні зміни у багатьох сферах нашого життя. «Навіть в умовах молодої демократії український парламент демонструє здатність приймати серйозні рішення, необхідні для розвитку держави», — сказав В. Гройсман.


Своєю чергою, Президент Республіки Кіпр подякував за гостинність і наголосив, що двосторонні відносини між нашими країнами були традиційно добрими, «але я сподіваюсь на ще більше їх поліпшення та підвищення рівня співпраці». Він заявив про готовність Кіпру надавати посильну допомогу Україні у частині асоціації з ЄС.


Він також зазначив, що здійснення реформ — це свідчення волі України до співпраці з Європейським Союзом. «Ми виступатимемо за надання Україні безвізового режиму», — сказав він і запевнив, що Кіпр підтримуватиме Україну в європейських інституціях.


Нікос Анастасіадіс констатував, що «Україна поставила правильні цілі, і цей шлях полягає у реформуванні». «Через реформи ви зможете досягти мети, яку поставили — це асоціація з Європейським Союзом, і ми запевняємо, що Кіпр підтримуватиме Україну і сприятиме досягненню цієї мети», -сказав він.


В. Гройсман подякував Президентові Республіки Кіпр за послідовну підтримку України і висловив упевненість у подальшому розвитку дружніх двосторонніх відносин між нашими країнами.

 


Прес-служба апарату Верховної Ради України.


Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.