Таке завдання перед учасниками врочистого з’їзду депутатів місцевих рад від партії «Батьківщина» поставила її лідер, народний депутат Юлія Тимошенко.

 

«Наша партія на цих виборах стала не першою, але й не другою — 22 області та Київ», — наголосила вона та зазначила, що «партія отримала практично стільки ж мандатів, як і президентська «Солідарність».


Водночас Ю. Тимошенко зауважила, що «Батьківщина» — єдина з усіх парламентських партій, яка істотно покращила результат, збільшивши його у 3,4 разу. «Це означає не просто ривок, підтримку — це означає велику перемогу», — сказала вона та повідомила, що депутатами місцевих рад стали майже дев’ять тисяч партійців. Ще півтисячі представників «Батьківщини» очолили сільські, селищні, районні, міські та обласні ради. Усі вони, наголосила політик, мають об’єднатися заради подолання корупції в країні та праці на благо держави. «Вимагаю від команди, яка в цьому залі і яка працює по всій країні, повстати проти цього і зупинити хаос та корупцію заради наших хлопців і дівчат, які проливають кров на фронтах заради майбутнього нації», — наголосила Ю. Тимошенко.


Лідер «Батьківщини» закликала новообраних депутатів стати командою захисту інтересів місцевих громад та максимально ефективно використовувати всі доступні важелі для реформування країни знизу. «Ви знаєте, що сьогодні йде об’єднання громад, ви знаєте, наскільки тяжко проходить цей процес, — зауважила вона. — Беріть ініціативу на себе, дивіться, де треба об’єднувати громади, а де — ні, де треба йти цим шлях, а де він пере-
творюється на насилля», — наставляла вона й закликала на місцях проконтролювати, щоб розподіл бюджетних коштів відбувався винятково в інтересах місцевих громад.


Наголосила Ю. Тимошенко й на важливості відновлення постійного діалогу депутатів з виборцями: «Ми будемо ініціаторами створення команди змін, які розпочнемо знизу. Якщо влада нагорі не здатна, якщо вона демонструє повну аморальність і корупцію, то нам потрібно починати зміни знизу, від вас».


Окремо лідер «Батьківщини» акцентувала увагу на тарифній темі. «Мій прямий наказ: повертайтеся додому і насамперед сформуйте функціональні групи для дослідження формування кожного тарифу», — заявила вона та закликала в разі необхідності створювати слідчі комісії з цього питання. Також місцеві депутати мають всіляко сприяти відновленню видачі земельних сертифікатів селянам, започаткованої ще за часів прем’єрства Ю. Тимошенко. «Нові правителі хочуть зробити сільськогосподарську землю товаром і продати її з молотка. Візьміть це в свої руки! Дійдіть до кожного, хто позбавлений права володіти землею, та допоможіть», — закликала вона.