Тема звільнення заручників стане ключовою на зустрічі Тристоронньої контактної групи 22 грудня. Про це вчора після закінчення засідання учасників переговорів з мирного врегулювання ситуації на Донбасі повідомила народний депутат представник України у гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко. За її словами, має бути названо відповідальних за страждання людей, за зрив звільнення, за постійну «волинку», за безсистемність і брехню.

«На 21 лист української сторони зі списками зниклих безвісти і заручників ми не отримали жодної відповіді. Ось так ці люди хочуть звільняти заручників. І це має знати світ!» — написала вона на своїй сторінці у Фейсбуці.

Міжнародному комітету Червоного Хреста всі сторони мають передати списки зниклих безвісти осіб, щоб пришвидшити роботу з їх пошуку та ідентифікації загиблих. Це єдиний результат роботи гуманітарної підгрупи за підсумками вчорашньої зустрічі. Щодо поведінки візаві під час обговорення виконання пунктів Мінських угод Ірина Геращенко зазначила: «Це за межею... Знову шантаж і вимога закону про амністію, незрозуміла позиція й щодо недопуску Червоного Хреста до полонених, у тому числі і важкопоранених».