У селі Оболонь Семенівського району, що на Полтавщині, поховали учасника АТО Романа Капація (на знімку). Попрощатися з ним прийшли не лише земляки. Адже за його долею ось уже майже півроку стежила вся країна.

 


Ще влітку завдяки зусиллям багатьох небайдужих людей він повернувся з полону терористів і загарбників у дуже тяжкому стані. На 36-річному розвідникові 28-ї бригади, котрого навіть мобілізували нібито помилково (як батько шести неповнолітніх дітей мав право залишитися вдома), бандити відпрацьовували весь арсенал своїх звірячих тортур. Зокрема, з руки, прикрашеної патріотичним татуюванням, вони зрізали шкіру, переламали її в кількох місцях, ноги також прострелили. А ще завдали численних ножових поранень у грудну клітку й черевну порожнину, від ударів садистів на голові бійця утворилися величезні гематоми...


Як з’ясувалося, в Донецьку один із медиків буквально витяг його з того світу, тобто з моргу, коли помітив, що полонений ще дихає. Роман тривалий час перебував у комі, але боровся за життя. Все можливе для його порятунку робили й наші медики. Та 11 грудня серце героя-мученика зупинилося в дніпропетровській лікарні... А на малій батьківщині тракториста Романа Капація запам’ятали як дуже веселу і компанійську людину. Проводжаючи його в останню дорогу, односельці, побратими, всі присутні на похороні ставали на коліна.

 

Полтавська область.


Фото з інтернет-сторінки волонтерського об’єднання «Полтавський батальйон небайдужих».