Не міг стримати непрохану сльозу 22-річний боєць Юрій Охримчук з Вінниці, читаючи на передовій листа від землячки — п’ятикласниці Олександри Драгомирецької. Коли прибув у відпустку, розшукав дівчинку. Зробив це так, що зустріч стала для неї сюрпризом.

 

У соціальних мережах Юрій знайшов контакти матері дівчинки пані Тетяни. Попросив допомогти зустрітися з донькою. Висловив побажання зробити це так, щоб Олександра не знала, що солдат навідається до класу.

Дівчинка навчається у вінницькій школі №32. Коли Юрій разом із пані Тетяною переступили поріг навчального закладу, у п’ятому класі йшов урок математики. Хлопець тихенько постукав у двері і зайшов до класу. Запитав: «Вибачте, хто з вас Олександра Драгомирецька?». Схвильована дівчинка піднялася з-за парти. Далі все відбувалося, як у сюжеті цікавої стрічки з гарним закінченням. Хлопець у камуфляжному вбранні розповів про листа, який до глибини душі схвилював його. Зізнався, що хотів побачити дівчинку, яка назвала його супер-Героєм. Дякував від себе і від побратимів за щирі рядки. Не приховував, що їх читають і перечитують багато разів. Такі аркушики паперу солдати носять у кишені біля серця. Рядки, написані дитячою рукою, додають сил у боротьбі з ворогом.

 


Разом з листом дівчинка надіслала м’яку іграшку. Написала, що вона має стати оберегом для солдата. Юрій у відповідь подарував Олександрі великого іграшкового ведмедя (на знімку). Мамі дівчинки вручив букет квітів. Дирекція школи вибачила захиснику рідної землі за те, що зірвав урок. Навіть коли дзвінок сповістив про початок перерви, діти не хотіли відпускати гостя. Обступили зусібіч і продовжували ставити йому запитання.

Вінницька область.


Фото з сайту Іvіn.