Індивідуальні психологічні консультації для українських військових, семінари для психологів та волонтерів, гуманітарна допомога — це результати річної роботи французької громадської організації «Smіle for Ukraіne». Її засновник Ніколя Такюссель — французький волонтер.


Наступного року організація планує продовжити тренінги із самоконтролю у стресових ситуаціях, що допоможуть бійцям психологічно підготуватися до того, з чим вони зіткнуться на передовій. «Психологічна підготовка солдата ще до участі у бойових діях є результативнішою. Людський мозок влаштований так, що, якщо він готовий до стресу, з яким доведеться зіткнутися на полі бою, цей стрес буде меншим», — пояснив Ніколя Такюссель.


За його словами, волонтери-психологи працюватимуть і з дітьми-сиротами, які проживають у прифронтовій зоні. «Важливо заспокоїти їх. Більшість з них абсолютно не розуміє, як стала можливою ця війна. Діти іноді переповнені злістю і ненавистю — це може призвести до катастрофічних наслідків для майбутнього України», — зазначив співрозмовник.


Волонтери готують брошурку у вигляді коміксу для школярів, у якій спробують пояснити, що відбулося у країні. Ніколя Такюссель наголосив, що дітям дуже важливо прививати загальнолюдські цінності, любов до власної країни, вчити їх дивитися у майбутнє після всього, що відбулося і що довелося пережити на власному досвіді.


Вл. інф.