Футбол. Позавчора українські клуби отримали суперників у наступних раундах єврокубків. Ми вже повідомляли, що київське «Динамо» проведе поєдинки 1/8 фіналу Ліги чемпіонів із англійським клубом «Манчестер Сіті».
«Матчі проти «Динамо» стануть випробуванням для «містян», — вважає журналіст ESPN Девід Муні. — Адже вони відбудуться в дуже непростий для команди період. Насичений графік у національному чемпіонаті. На команду Мануеля Пеллегріні чекає ще й фінал Кубка Ліги на «Вемблі».
Оглядач нагадує, що в сезоні 2010/2011 «Манчестер Сіті» вже протистояв «Динамо». У київському матчі англійці поступилися (0:2), а вдома виграли (1:0) і... зійшли з дистанції.

***

Офіційний сайт манчестерського клубу відразу опублікував статтю про п’ятьох головних, на його погляд, зірок киян.
1. Андрій Ярмоленко. Англійці відзначають бомбардирський талант лідера «біло-синіх», а також захоплюються його статурою, гнучкістю й креативністю.
2. Александар Драгович. Австрійця вважають надійним оборонцем, котрий привернув до себе увагу кількох англійських клубів. Також згадуються успіхи Драговича в швейцарському «Базелі» і збірній Австрії.
3. Мігель Велозу. Португалець описується як класний і чіпкий півоборонець, який може похвалитися багатою кар’єрою. Також англійці не залишили без уваги, що свого часу Мігель досить успішно грав за лісабонський «Спортинг».
4. Олександр Шовковський. Офіційний сайт «Манчестер Сіті» відзначає вік голкіпера (у січні йому виповниться 41 рік), який зіграв за «Динамо» більше, ніж будь-який інший футболіст в історії клубу. Не забули й про звитяги Олександра на ЧС-2006, коли він став першим воротарем в історії світових чемпіонатів, який не пропустив жодного м’яча в серії пенальті. У зв’язку з цим відзначається вміння СаШо відбивати одинадцятиметрові удари.
5. Юнес Беланда. Під час своїх виступів за французький «Монпельє» Беланда визнавався кращим молодим «Гравцем року», а один із його забитих м’ячів виграв у номінації «Гол року».

***

Для німецького «Шальке-04» пройти «Шахтар» в 1/16 фіналу Ліги Європи буде нелегким завданням. Про це заявив спортивний директор клубу з Гельзенкіргена Горст Гельдт:
— Зрозуміло, що в «Шахтарі» сталося чимало змін. Він був дуже сильний в Європі кілька років тому. Але навіть у нинішній команді є кілька гравців-важковаговиків. Це буде нелегким завданням.

***

— Нам було зрозуміло, що на стадії плей-оф Ліги Європи всі суперники високого класу, — зазначив тренер «Шальке-04» Андре Брайтенрайтер. — «Шахтар» потрапив до цього турніру з Ліги чемпіонів, у якій він в останні роки завжди брав участь. Одне слово, буде важко, але ми приймаємо виклик.

***

— Ми вже зустрічалися з «Шальке-04» і тоді пройшли далі, — каже наставник «гірників» Мірча Луческу. — Наш нинішній склад сильніший від того, котрий грав 2005 року! Плюс ми накопичили солідний досвід виступів в єврокубках. Звичайно, це не означає, що нам буде легко, адже німецькі команди непередбачувані. Але «Шахтар» повинен проходити гельзенкіргенців — навіть попри те, що у лютому наш чемпіонат ще не відновиться, а у Бундеслізі вже гратимуть повним ходом.
Хоча, за словами Луческу, затяжна перерва не стане проблемою для його підопічних.
— Інша річ, що матч у відповідь ми проводитимемо на виїзді, от це не дуже добре. Проте «Шахтар» зобов’язаний вийти до 1/8 фіналу...

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.