Виступаючи на 17-му засіданні Ради реформ з питання управління об’єктами державної власності, Голова Верховної Ради Володимир Гройсман (на знімку) наголосив на важливості законодавчого забезпечення повноцінного прозорого процесу приватизації. Він закликав розробити документи, які варто розглянути «в рамках створення механізмів ефективної приватизації». 

Голова Верховної Ради зауважив, що є «шалена недовіра» до цього процесу. За його словами, усі розмови викликають негативну реакцію: «Мовляв, хтось щось хоче вкрасти», і на цьому спекулюють недобросовісні політики.
Водночас В. Гройсман підкреслив: неефективне використання державної власності є джерелом корупції та тіньових схем. Тому, заявив він, питання відкритості та публічності є надзвичайно важливим, і завдання парламенту полягає в напрацюванні пакета відповідних рішень, «щоб ні в кого не виникало сумнівів» у прозорості цього процесу.
За словами керівника парламенту, для розгляду цих питань у сесійній залі буде визначено відповідний тематичний день. На законодавчому рівні приймуть рішення і з приводу процедури проведення публічної приватизації, і про перелік об’єктів, які належить передати в приватну власність. На думку В. Гройсмана, в парламенті є потенціал для ухвалення цих документів.
Глава законодавчого органу наголосив на важливості залучення до розробки й обговорення відповідних проектів документів представників громадськості, 
«аби питання знайшли підтримку в суспільстві».

Прес-служба апарату Верховної Ради України.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.