Тайський бокс. У Таїланді розіграли Кубок світу з муай-тай. Збірна України має значні досягнення: два «золота», два «срібла» та «бронзу».


У фіналі вихованець Херсонської школи тайського боксу Владислав Микитась зустрічався з господарем змагань. У другому раунді українець відправив суперника в нокаут. Харків’янин Стас Пержановський переміг у важкому двобої ще одного тайця.


Другі місця посіли ще двоє українців — Сергій Куляба та Ігор Любченко. Нарешті, Олександр Мойса фінішував третім.


Карате. Трбовлє (Словенія). Міжнародний турнір Trbovlje Open. Участь брали 796 спортсменів із 13 країн Європи: Австрії, Боснії, Німеччини, Македонії, Хорватії, Італії, Сербії, Швейцарії, Чорногорії, Польщі, Словаччини, України, Словенії.


Збірна України продемонструвала вражаючий результат, посівши перше загальнокомандне місце. Змагалися 98 українських атлетів, з яких рівно половина здобула медалі. На рахунку наших спортсменів 49(!) нагород різного ґатунку: 15 золотих, 12 срібних і 22 бронзові.


Турнір у Словенії став вирішальним етапом для відбору спортсменів до збірної України, яка виступатиме на європейській першості серед молоді, кадетів та юніорів у лютому 2016 року.


Футбол. П’ять клубів з Першої ліги готові грати в Прем’єр-лізі вже з наступного сезону. Про це заявив президент Професіональної футбольної ліги (ПФЛ) Сергій Макаров:


— У регламенті чемпіонату України прописано норму про обмін між Прем’єр-лігою і Першою лігою за системою 1—1. Однак усім відомо, що у деяких клубів УПЛ підходять до завершення терміни дії меморандумів із ФФУ, багато клубів мають серйозні проблеми.


Тому невідомо, скільки команд із нинішнього складу елітного дивізіону зможуть вийти на старт наступного чемпіонату.


Натомість ми готові делегувати на підвищення не один колектив, а більшу кількість. Якщо минулого сезону тільки «Олександрія» погодилася пройти процедуру атестації за нормами Прем’єр-ліги, то нині таких клубів п’ять — «Зірка» (Кіровоград), «Черкаський Дніпро», «Геліос» (Харків), «Оболонь-Бровар» (Київ) та «Іллічівець» (Маріуполь).


Вони і є кандидатами на підвищення, якщо покажуть відповідні спортивні результати.


Бокс. Екс-чемпіон світу в чотирьох вагових категоріях Рой Джонс-молодший (62-9, 45 КО) відмовився від послуг менеджера росіянина Володимира Хрюнова.


Нагадаємо, минулої суботи 46-річний Джонс, котрий прийняв російське громадянство, у Москві програв 35-річному британцеві Енцо Маккарінеллі (41-7, 33 КО) важким нокаутом у четвертому раунді.