Від Катерининської церкви у Чернігові практично щотижня відправляється транспорт у зону бойових дій, на схід. Центр підтримки добровольців, що діє при храмі, споряджає волонтерську допомогу батальйонам «Карпатська Січ» та «ОУН».

 

...Ущерть завантажена автівка з причепом везла добровольцям найпотрібніші речі: продукти харчування, гігієнічні засоби, ліки, спальні мішки, взуття, маскувальні сітки, розвантажувальні жилети тощо. Але цього разу поїздка на фронт була дещо незвичною, адже назад поверталися меншим складом — два волонтери залишилися воювати.


Чернігівець Юніс Аскеров із перших днів у «Самообороні». Його мати — українка, що вистояла всі майданівські мітинги, а батько — азербайджанець, звідки і такі незвичні для рядового чернігівця ім’я та прізвище.


Максим Соловар прийшов до української ідеї традиційно для юнаків його покоління — через рух футбольних фанатів. А на столичному Майдані протистояв «беркутівцям» та «тітушкам».


«Я був на блокаді Криму, кілька місяців чекав оформлення у батальйон «Свята Марія», — каже Максим Соловар. — Але там сказали, що на фронт відправлять хіба що навесні, тож вирішив шукати інших шляхів, як туди потрапити».


Чернігівські волонтери уже «обстрілялися» в районі донецького летовища. А в Катерининській церкві ладнають черговий гуманітарний вантаж — тепер допомогу повезуть і чернігівським хлопцям Юнісу Аскерову та Максиму Соловару.

 

На знімку: Максим Соловар та Юніс Аскеров (справа наліво) в зоні АТО.

 

Фото Сергія КРОПИВИ.