Святий Миколай за сприяння військових завітає у дитячі садочки Станично-Луганського району Луганщини. Вони розташовані поблизу лінії розмежування, що проходить по річці Сіверський Донець, і де час від часу досі гримлять постріли та вибухи.

Найбільше постраждав районний центр Станиця Луганська, де розташований міст через Сіверський Донець на окуповану частину області. Тут точилися запеклі бої за стратегічний об’єкт. 
Нині про бойові дії нагадують лише розвалини і зачинені магазини. Першими в районі були відремонтовані дитячі садки та школи, де діти зараз навчаються у нормальних умовах. Військові ще у четвер завітали у дитячі садки «Козачок» села Вільхове та «Топольок» Станиці Луганської. Далі Святий Миколай відвідає дитсадочки «Казка» та «Теремок». Знадобиться кілька днів, щоб розвезти всі подарунки. Під час перемир’я люди почали активніше повертатися до рідних осель, і кількість дітей в деяких дошкільних закладах зросла майже удвічі. 
Іграшки та цукерки для дітей Луганської області надіслали зі Львова Кредобанк та ринок «Привокзальний». Трохи пізніше надійдуть подарунки від ТзОВ «АЙПІЄ-Л», які дітям вручать напередодні Нового року. На сході України вже прижилася традиція, що діти помахами рук вітають автомобілі військових. Ті часто зупиняються і дарують малюкам іграшки. На День Святого Миколая на Луганщині військовослужбовці на вулицях міст і сіл також вручатимуть дітям подарунки.

Луганська область.

 

 

На знімку: дитячий садок села Вільхове, куди у четвер за сприяння військових завітав Cвятий Миколай.

Фото автора.