В Одесі відбулася ІІІ сесія міської ради VІІ скликання, на якій Одеська міська рада знову не визнала Росію країною-агресором. І знову це не результат голосування. Якщо минулого разу рішення не було ухвалено через відсутність кворуму, то цього разу принципове для одеських патріотів питання просто зникло з надрукованого й розданого депутатам порядку денного, хоча раніше й розміщувалося на офіційному сайті. До того ж жоден новообраний депутат міської ради не вважає за потрібне внести це питання. Як зазначив міський голова Одеси Геннадій Труханов, питання не знято, а просто перенесено, оскільки не було достатньо обговорено напередодні. Геннадія Леонідовича не збентежило, що вже понад півтора року він керує містом в умовах російської агресії, а в раді бракує часу на обговорення цього питання. Нагадаємо, що Одеса залишається єдиним обласним центром України, чия міська рада не визнала агресію Росії.


А бюджет Одеси на 2016 рік був ухвалений майже без обговорення («за» проголосували 55 депутатів із 59 присутніх на сесії). Відзначимо, що внаслідок децентралізації дохідна частина бюджету збільшилася. Більшість видатків становитимуть виплати зарплат і соціальне навантаження.


Очікується, що наступного року місто отримає доходи на суму майже 4,6 мільярда гривень, причому понад половина — надходження від податку на доходи фізичних осіб, майже 14 відсотків надходжень — це плата за оренду землі й 9 відсотків — це акцизний податок. Витратить місто приблизно 4 мільярди 476 мільйонів гривень.


За словами директора департаменту фінансів Одеської міськради Світлани Бедреги, це дасть змогу повністю профінансувати всі захищені статті бюджету, зокрема, виплату зарплати бюджетникам, соціальні програми й витрати на медикаменти.

Одеська область.