За інформацією прес-центру АТО, останню добу терористи обстрілювали наші позиції зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів у районі Пісків, Мар’їнки, Зайцевого, Новгородського, Луганського. Також вони лупили із 82 мм мінометів поблизу Красногорівки.

Нині бойовики продовжують зміцнювати свої позиції на Донбасі важкою технікою. Як повідомили вчора у прес-службі Генерального управління розвідки Міністерства оборони України, до Горлівки Донецької області надійшли 122 мм переносні реактивні пускові установки «Град-П».
«Ознаками відсутності намірів дотримання Мінських домовленостей є проведення командуванням російських окупаційних військ на тимчасово окупованих територіях мобілізаційних заходів і доукомплектування з’єднань і частин особовим складом і технікою. Нарощується також логістичне забезпечення за рахунок поставок з території РФ озброєння і військової техніки, паливно-мастильних матеріалів і військового майна», — зазначили у відомстві.
Як повідомив учора на брифінгу в столиці заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг, бойовики повністю так і не відвели артилерію від лінії розмежування, як того вимагають Мінські домовленості. «Так звана «ДНР» надала нам базову інформацію цього тижня, як це зробила українська армія і так звана «ЛНР», однак техніки, яку терористи декларували як відведену, небагато. Я і мої колеги не розуміємо, як за останні півтора року сталося стільки нападів, якщо у них була така невелика кількість зброї», — заявив він.