Чемпіона визначили за додатковими показниками

Шахи. У Львові завершилися чемпіонати України. У фінальних змаганнях серед чоловіків участь взяли 12 шахістів, у жінок корону виборювали 10 спортсменок.
Інтрига чоловічого чемпіонату полягала у тому, що до фінішу з однаковою кількістю балів дійшли відразу три гравці. І тільки додаткові показники визначили найкращого. Відтак, трійку призерів замкнув Захар Єфіменко (Мукачеве), на другому місці — Мартин Кравців (Львів), а чемпіоном України став львів’янин Андрій Волокітін.
У жіночому фіналі неочікувано перемогу здобула Анастасія Рахмангулова з Миколаєва, срібну нагороду виборола Ольга Калініна з Тернопільщини, на третій сходинці п’єдесталу — 17-річна киянка Юлія Осьмак.
Чемпіонка світу львів’янка Марія Музичук боролася з чоловіками, але зуміла посісти лише 10-те місце.

Моурінью відправлено у відставку

Футбол. Головного тренера лондонського «Челсі» Жозе Моурінью звільнено з посади. Керівництво «синіх» вирішило відправити 52-річного португальця у відставку. Кажуть, що тренер отримає компенсацію в 12 мільйонів фунтів.
Зазначимо, що у сезоні-2014/15 «Челсі» виграв чемпіонський титул, а цього сезону вийшов до плей-оф Ліги чемпіонів. Щоправда, у внутрішньому чемпіонаті лондонці пасуть задніх, чим і було невдоволене керівництво клубу.
Головними претендентами на посаду наставника «Челсі» є нідерландець Гус Гіддінк, іспанець Госеп Гвардіола, північноірландець Брендан Роджерс та колишній тренер «Дніпра» іспанець Гуанде Рамос.

З Фоменком продовжили контракт

Виконком ФФУ продовжив контракт із Михалом Фоменком. Термін дії угоди розрахований до закінчення Євро-2016. Наставник заявив, що сам обиратиме тренерський штат.

Секрети Ф’юрі...

Бокс. Британський суперважковаговик Тайсон Ф’юрі розкрив секрет своєї перемоги над Володимиром Кличком.
«Я казав вам, що я заберу джеб Кличка, і він не зможе бити праві кроси, — зазначив британець. — Навіть він сам відзначив це. Він сказав, що не міг завдавати ударів, тому що не міг знайти потрібну дистанцію. А не зміг він це зробити тому, що не міг дістати мене джебом, а без джебу праві прямі і ліві хуки не працюють».

...і прогноз Джошуа

А от перспективний британський суперважковаговик Ентоні Джошуа вважає українця Володимира Кличка фаворитом у матчі-реванші з його співвітчизником Тайсоном Ф’юрі.
«Кличко переможе в реванші з Ф’юрі. Я не думаю, що такий чудовий боксер, як Володимир Кличко, може і вдруге повторити ті самі помилки», — сказав Джошуа.

Усику обіцяють титульний бій у США

Поєдинок українця Олександра Усика з чемпіоном світу за версією WBO поляком Кшиштофом Гловацьким найімовірніше відбудеться в США.
Таку думку висловив тренер Олександра Усика американець Джеймс Алі Башир. За його словами, найвірогідніше, що цей бій відбудеться у Чикаго чи Нью-Йорку — містах з великими польською та українською общинами.
Також Башир наголосив, що вважає Гловацького дуже складним і небезпечним суперником, але впевнений у перемозі Олександра, а щоб уникнути будь-яких питань з суддівством, ставку буде зроблено на нокаут...

Добірку підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.