Відносини України і НАТО перебувають сьогодні на найвищому рівні, заявив Президент України Петро Порошенко після відвідання штаб-квартири Альянсу та зустрічі з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. У спільній заяві для преси після відвідання Командування Об’єднаними Збройними Силами НАТО в Європі та Штабу Сил спеціальних операцій НАТО Президент заявив: «У ці непрості часи НАТО демонструє надійний формат підтримки, і ми дуже вдячні за цю допомогу». 


Петро Порошенко проінформував пана Столтенберга про чисельність російського угрупування окупаційних військ на сході країни. «Ми поговорили і про ситуацію в окупованому Криму, і зростаючу мілітаризацію півострова. Зрозуміло, що нейтралізувати цю загрозу ми можемо лише спільними і скоординованими діями», — сказав Президент.
«Спільними і конкретними кроками ми прокладаємо шлях до реалізації нашої мети», — заявив Петро Порошенко, назвавши метою забезпечити повну взаємосумісність між Збройними Силами України та НАТО до 2020 року. 


У свою чергу, Єнс Столтенберг сказав: «Ми підтримуємо імплементацію Мінських домовленостей. За останні місяці мав місце певний прогрес, але останнім часом кількість порушень режиму припинення вогню збільшилась. Існує реальний ризик поновлення насилля. Україна досі не має повного контролю над своїми кордонами, Росія досі не вивела свої війська та зброю, нелегальні угруповання досі не роззброєні. Зараз дуже важливо забезпечити виконання своїх обов’язків всіма сторонами. Росія несе особливу відповідальність». «Повне виконання Мінських домовленостей є єдиним шляхом мирного врегулювання на сході України», — заявив Генеральний секретар НАТО. 

 

(За інформацією прес-служби Президента України).