«Усупереч численним скептичним настроям, які спостерігалися протягом року, ми отримаємо безвізовий режим. Така хороша новина надійшла з Брюсселя», — написав Голова Верховної Ради Володимир Гройсман на своїй сторінці у Фейсбуці. 

 

Так він відреагував на повідомлення, що Європейська комісія рекомендуватиме Раді ЄС та Європарламенту включити українців до переліку громадян інших країн, які не потребують отримання віз для короткострокових поїздок до держав — учасниць Шенгенської угоди.

«Верховна Рада зробила значний внесок у цей спільний успіх. І всі добре пам’ятають, як нелегко дались нам необхідні рішення. Тепер, відповідно до процедури, мають бути внесені законодавчі зміни до Регламенту ЄС. А нам паралельно потрібно буде далі працювати над удосконаленням нашого законодавства і над іншими кроками, які далі наближатимуть до європейської сім’ї. Логіка європейської інтеграції потребує від нас постійного самовдосконалення. Ця робота потрібна перш за все нам, українцям, а не комусь у Брюсселі. Вірю в те, що парламент у взаємодії з урядом здатний зробити все, щоб і далі успішно рухатись цим шляхом», — йдеться у повідомленні.