Так прокоментував виступ президента РФ на прес-конференції у четвер секретар РНБО України Олександр Турчинов. Зокрема, його відповідь на питання щодо заарештованих в Україні російських ГРУшників — капітана Єрофєєва і сержанта Александрова, затриманих на Донбасі: «Ми ніколи не говорили, що на Донбасі немає російських військових... але це не означає, що там присутні регулярні російські війська».


Звинувачуючи кремлівського наполеона у брехні, Олександр Турчинов згадує його «пряму лінію», яка відбувалася минулого року. Мовляв, тоді Путін стверджував: «На сході України немає ніяких російських підрозділів, немає спеціальних служб, немає інструкторів. Це все місцеві мешканці».


«Місцеві мешканці під тиском беззаперечних аргументів вже перетворюються на російських військових. Так, не блимнувши оком, президент РФ бреше, переконаний, що його ніхто не зупинить. Можна прогнозувати, що прийде час, і Путін розповідатиме з екранів ТБ, що ніколи не заперечував присутності регулярних армійських корпусів збройних сил РФ на території України. Нас не дивують нові тренди кремлівської брехні. Наше завдання — викинути російських окупантів (регулярних, нерегулярних, ГРУшників, ФСБшників), незалежно від того, як їх називає Путін, за межі України», — заявив секретар Радбезу, йдеться у повідомленні прес-служби РНБО.


Олександр Турчинов вважає, що Росія надто затягнула повернення наших незаконно захоплених військових. Про це він заявив після огляду тренування бійців спецпризначення Національної гвардії, які першими розпочали свою діяльність відповідно до стандартів НАТО. При цьому секретар СНБО наголосив, що ідея стосовно обміну полоненими у форматі «всіх на всіх» не є ініціативою Путіна (до речі, на останній прес-конференції, російський президент сам це визнав. — Авт.). «Це рішення прописано в Мінських угодах, і, на превеликий жаль, саме російською стороною цей дуже важливий сегмент угод постійно зривався», — зазначив Олександр Турчинов.