Відбулося засідання виконавчого комітету Федерації футболу України. Головною подією зібрання стало одностайне затвердження кандидатури Михайла Фоменка на посаді тренера національної збірної.
Отже, фахівець, який пройшов із колективом кваліфікаційний шлях Євро-2016 та вивів його до фінальної частини змагань, повезе збірну до Франції. Понад те, досвідчений тренер отримав карт-бланш щодо самостійного вирішення всіх питань подальшого функціонування головної команди країни і формування тренерського штабу.


ФФУ вже активно розглядає варіанти місць дислокації збірної країни на Євро. Як повідомив тренер збірної, йдеться про південь Франції, неподалік Ліона та Марселя, де відбудуться матчі групового турніру зі збірними Північної Ірландії та Польщі. «Там відмінні умови для підготовки. Є чудові тренувальні бази», — розповів Михайло Іванович.


Угода федерації з наставником національної команди триватиме до закінчення чемпіонату Європи. Але прив’язуватися до конкретної дати не варто, наголосив очільник ФФУ народний депутат України Андрій Павелко. Вже у липні керівництво національної асоціації підіб’є підсумки виступів української збірної на першості Європи та повернеться до діалогу з Фоменком щодо його подальшої тренерської перспективи.


Президент ФФУ назвав суперників збірної України, з якими навесні вона проведе контрольні матчі в рамках підготовки до фінальної частини єврочемпіонату. 24 березня відбудеться поєдинок з футболістами Кіпру, а 28 березня (на НСК «Олімпійський» у Києві) — зустріч із збірною Вельсу.


Виконком затвердив тренерів молодіжної та юнацьких збірних країни: Олександр Головко —  U-21, Олександр Петраков —  U-17/18, Олег Кузнецов — U-19 та U-15/16, Сергій Попов —    U-16/17. До речі, новий наставник «молодіжки» Головко вже отримав конкретне завдання — вивести команду U-21 на чемпіонат Європи 2019 року та здобути путівку на літні Олімпійські ігри-2020 у Токіо.


Черговий експонат до музею «Барселони»


Футбол. Японія. Клубний чемпіонат світу. 20 грудня. Матч за 3-тє місце. «Санфречче» (Японія, Гіросіма) — «Евернгард» (Гуанджоу, Китай). 2:1.


Фінал. «Рівер Плейт» (Аргентина, Буенос-Айрес) — «Барселона» (Іспанія). 0:3. Голи: Мессі, 36, Суарес, 49, 68.

 


«Рівер Плейт»: Бароверо, Меркадо, Майдана, Баланта, Ванджоні, Краневіттер, Санчес, Віудес (Др’юссі, 56), Понціо (Гонсалес, 46), Аларіо, Мора (Мартінес, 46). Тренер — Марсело Гальярдо.


«Барселона»: Браво, Алвес, Піке, Маскерано (Вермален, 81), Альба, Ракитич (Роберто, 67), Бускетс, Іньєста, Мессі, Суарес, Неймар (Матьє, 89). Тренер — Луїс Енріке.


Рефері — Аліреза Фагані (Іран).


Йокогама. «Ніссан Стедіум». 72 000 глядачів. 10 градусів.


Сенсації не сталося, «Барселона» впевнено обіграла «Рівер Плейт» і втретє стала переможцем турніру!


Аргентинці дали бій каталонцям лише в першому таймі, але вищий клас «синьо-гранатових» згодом вийшов на передній план і стримати потужний натиск суперника команда з Буенос-Айреса не змогла. Іспанський клуб ще до перерви відкрив рахунок. Гол співвітчизникам забив Ліонель Мессі. А долю цього фіналу вирішив м’яч, забитий Луїсом Суаресом у самому дебюті другої половини протистояння.


Пізніше Суарес оформив дубль і довів справу до переконливої переваги. Уругваєць із п’ятьма забитими м’ячами став кращим бомбардиром турніру.


Успіх у нинішньому розіграші клубного чемпіонату світу дав змогу «Барселоні» вийти на перше місце за кількістю перемог (три) у цьому змаганні, випередивши бразильський «Коринтіанс» (два титули).


Добірку підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.