Голова Верховної Ради Володимир Гройсман та Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Анн Брассер під час телефонної розмови обговорили підготовку до січневої сесії Парламентської асамблеї Ради Європи.

 

Очільник українського законодавчого органу наголосив на необхідності подальшого обмеження повноважень делегації Російської Федерації в ПАРЄ, з огляду на продовження агресії проти нашої країни та відсутність будь-якого прогресу у виконанні Росією вимог багатьох рішень та резолюцій Комітету міністрів та Парламентської асамблеї Ради Європи.


Володимир Гройсман детально інформував співрозмовницю про перебіг реформ в Україні та позитивний внесок парламенту в цей процес. Водночас Анн Брассер засвідчила підтримку зусиллям Верховної Ради і висловила переконання, що одним із ключових пріоритетів на найближчу перспективу є внесення змін до Конституції в частині децентралізації влади, підтриманих Венеційською комісією. Співрозмовники погодилися, що згадані зміни мають вирішальне значення для успішного демократичного європейського майбутнього України.


Володимир Гройсман та Анн Брассер домовилися про здійснення в січні 2016 року візиту в Україну делегації Президентського комітету ПАРЄ, до складу якого входять керівники політичних груп асамблеї.

 

Прес-служба апарату Верховної Ради України.