День Святого Миколая відзначила українська громада в Японії. У рамках експозиції «Українське Різдво», яка розгорнута зараз у Будинку дипломатів — сторічному особняку вікторіанського стилю в Йокогамі — численні відвідувачі познайомилися з колоритом українських різдвяних традицій. А учні української школи «Джерельце» разом із своїми родинами заспівали їм різдвяних пісень.

 


Майже весь грудень Будинок дипломатів, який використовують зазвичай для різноманітних експозицій, виконував роль Українського різдвяного дому. Тут навчали плести різдвяного павука, розписувати писанки, готувати різдвяні страви. Гостей дому — а число їх давно становить не одну тисячу — ознайомили з традиціями плетення дідуха, творенням ляльок-мотанок, колядуванням з восьмикінечною різдвяною зіркою та багатьма іншими традиціями, які відтворюють багату духовну спадщину українського народу.


Уже 16 років зимова Йокогама знайомить японців та гостей країни з тим, як святкують Різдво в різних країнах світу. Цього року свої традиції представила і Україна. Організатором виступила спільнота українців в Японії «Краяни». Її активно підтримало посольство України в Японії.

Токіо.


Фото взято зі сторінки спільноти українців в Японії «Краяни».