Парламент може розглянути новий склад Центральної виборчої комісії до кінця цього тижня. Про це заявив Голова Верховної Ради Володимир Гройсман на вчорашньому брифінгу.

Також глава парламенту наголосив, що на цьому тижні сесія має ухвалити якісний Державний бюджет на 2016 рік та всі необхідні законопроекти для його наповнення. А ще розпочати судову реформу через внесення змін до Конституції, які схвалені Венеційською комісією.

Сьогодні, за його словами, депутати обговорюватимуть особливий порядок розгляду питань, пов’язаних з бюджетом. «Ми відповідально до цього ставимося і розуміємо, що обмежені в часі, тому налаштовані на максимально якісну роботу. Сподіваюсь, це останній рік, коли так пізно вноситься до Верховної Ради фундаментальний документ», — зазначив Володимир Гройсман.

Крім того, наголосив він, зміни Конституції щодо децентралізації розглядатимуться тоді, коли будуть остаточні рішення всіх фракцій і груп стосовно голосування. «Нині ведуться консультації», — сказав глава парламенту.

Щодо змін в уряді, Володимир Гройсман підкреслив: це насамперед питання коаліції. Як будуть відповідні пропозиції фракцій коаліції — одразу на них реагуватимуть.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.