«Головним зусиллям Президента, Верховної Ради та уряду була, є і мусить бути єдність, спрямована на прогрес реформ і змін», — сказав у програмі «10 хвилин із Прем’єр-міністром» Арсеній Яценюк та підкреслив, що це має бути єдність не як кругова порука, а єдність для дій. 

Одним із прикладів спільних дій уряду, парламенту, Президента та суспільства він назвав успішне виконання Плану з лібералізації візового режиму з ЄС, а серед найближчих завдань відзначив необхідність ухвалення Держбюджету на 2016 рік.

Прем’єр переконаний, що, крім війни, найбільшим випробуванням сьогодні є внутрішня політика та пропоновані популістами «прості» рішення. «Бюджет — це політика держави на 2016 рік, а саме: економічна стабільність, соціальне забезпечення, фінансування армії, реформування освіти і медицини, будівництво нової інфраструктури», — сказав А. Яценюк та висловив сподівання, що цього тижня уряд і коаліція зуміють прийняти цей документ та схвалити зміни до податкового законодавства.

Кажучи про завдання на 2016 рік, прем’єр також наголосив, що нарешті мають повноцінно запрацювати всі антикорупційні органи. «Але боротьба з корупцією — це не політичні гасла та порожні звинувачення політиків на телевізійних ток-шоу, а ґрунтовна робота детективів і слідчих, доведення вини кожного корупціонера та притягнення до відповідальності відповідно до закону новим і справедливим суддівським корпусом. Саме тому нам потрібна судова реформа. Одне слово, нам потрібна єдність для цілком конкретних дій та рішень», — наголосив прем’єр.