Сьогодні виповнюється 75 років нашій колезі, доктору політичних наук, доценту, науковому консультанту Інституту законодавства Верховної Ради України Аллі Іванівні Погорєловій (на знімку).

 


Закінчивши із відзнакою фізико-математичний факультет Бердянського державного педагогічного інституту, Алла Іванівна надалі продовжила навчання в Академії суспільних наук та захистила дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата філософських наук. Поєднання, здавалося б, таких несумісних підходів — математичної точності та прискіпливості і, водночас, розуміння важливості гуманітарної складової — стало символом усієї її подальшої творчої діяльності. Скрізь, де доводилося працювати Аллі Іванівні, її знають і поважають за високий професіоналізм, принциповість і справжній патріотизм.


У 1995 році А. Погорєлова була запрошена на роботу в секретаріат Верховної Ради України, де працювала на посадах головного консультанта, завідувача науково-організаційного сектору, помічника-консультанта народного депутата України. З 2004 року і до цього часу працює науковим консультантом в Інституті законодавства Верховної Ради України. Саме в парламенті найяскравіше проявився талант Алли Іванівни як організатора, людини, здатної знайти вихід із будь-якої ситуації й ухвалити компромісне рішення, керуючись насамперед державними інтересами та суспільним благом.


Алла Іванівна, поєднуючи найкращі риси вченого й педагога, вже давно стала для молоді зразком для наслідування. Розробляючи на глибокому науково-теоретичному рівні питання культури парламентаризму, вона цілеспрямовано впроваджує кращі наукові розробки у практику. Як координатор парламентських навчальних програм Алла Іванівна створила й постійно вдосконалює систему підвищення професіоналізму народних депутатів України та співробітників апарату Верховної Ради України, організовує міжнародні семінари з метою обміну досвідом та засвоєння кращих світових традицій парламентської етики й культури.


Подвижницька діяльність ювілярки не може пройти непоміченою, а її ентузіазм та самовіддача — залишити когось байдужим. Тож цілком справедливо в розпорядженні Голови Верховної Ради України В. Гройсмана «Про нагородження А. І. Погорєлової Почесною грамотою Верховної Ради України» відзначено її вагомий особистий внесок у науково-правове забезпечення законодавчої діяльності парламенту, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм. Високий фаховий рівень Алли Іванівни неодноразово відзначався й раніше — вона заслужений працівник культури України (2001), кавалер ордена княгині Ольги ІІІ ступеня (2010), має ряд інших нагород та відзнак.


Від щирого серця зичимо Вам, шановна ювілярко, міцного здоров’я та довгих років життя, щастя й добробуту, вагомих здобутків в усіх справах. Хай у Вашому домі завжди панують радість, тепло і затишок.


З глибокою повагою колектив Інституту законодавства Верховної Ради України.