Просимо скасувати проведення гран-прі в Ялті

Федерація плавання України звернулася до Міжнародної федерації плавання (FІNA) з проханням про скасування серії гран-прі зі стрибків у воду сезону-2016 в Ялті.
Про це повідомив генеральний секретар ФПУ Андрій Власков.
— Федерація плавання України як член FІNA звернулася до організації з проханням врахувати, що Ялта — це не Росія, а Україна, і скасувати це рішення. Нам уже відповіли, що заяву взято до розгляду, ну а як воно вийде, подивимося. Сподіваюся, це технічна помилка, — сказав Андрій Власков. — Залежно від цього вживатимемо дій, якщо потрібно — протест висловимо. Але не думаю, що FІNA навмисне ухвалила таке рішення. Найімовірніше, що це російська федерація стрибків у воду чи федерація плавання запропонували FІNA такий проект, а там не розібралися, де Ялта...

Українець — кращий тренер року в Азербайджані

Футбол. Наставник «Габали» Роман Григорчук отримав нагороду кращого тренера 2015 року в Азербайджані.
Романа Йосиповича відзначено престижною нагородою «Тренер року» за результатами опитування, яке проводилося серед представників засобів масової інформації, повідомляє Futbolxeber.az.
Під керівництвом Григорчука «Габала» вперше в своїй історії вийшла до групового етапу Ліги Європи та виборола «бронзу» азербайджанського чемпіонату. До речі, клуб продовжив контракт з українським тренером до червня 2017 року.

Моурінью має очолити «червоних дияволів»

Жозе Моурінью стане новим тренером знаменитого англійського клубу «Манчестер Юнайтед». Як уже повідомлялося, власник лондонського «Челсі» достроково розірвав контракт з португальцем, за що виплатить йому багатомільйонну компенсацію в фунтах.
За інформацією The Sun, Моурінью вже погодив умови п’ятирічного контракту з «червоними дияволами». А от нинішнього тренера манкуніанців нідерландця Луї ван Галя збираються відправити у відставку через серію невдач ще цього року.

«Бронзовий» стрибок Абраменка

Фристайл. Пекін (КНР). Перший у сезоні етап Кубка світу з лижної акробатики. Добра новина: українець Олександр Абраменко виграв бронзову медаль. Ця відзнака стала вже п’ятою кубковою нагородою у кар’єрі 27-річного спортсмена з Миколаєва. Як відомо, в березні цього року він виграв етап Кубка світу в Мінську (Білорусь).
Турнір у столиці Китаю тривав два дні. Другий — був командним, який українське тріо у складі Абраменка, Миколи Пуздерка та Ольги Полюк завершило на восьмому місці. Водночас кваліфікаційна для командної першості спроба йшла до особистого заліку кожного спортсмена. І ось тут Олександр показав «бронзовий» результат, на 119,91 бала виконавши «гвинт-два-гвинт».

Ми — серед призерів у Туреччині та Мексиці

Бадмінтон. Мерсіна (Туреччина). Міжнародний турнір рівня Іnternatіonal Challenge з призовим фондом 15 тисяч доларів. Чемпіон України Дмитро Завадський посів третє місце.
Мехіко (Мексика). Етап Кубка світу. Призовий фонд 50 тисяч доларів. Віце-чемпіон України Артем Почтарьов посів третє місце у чоловічій одиночній категорії на етапі Кубка світу, який відбувся 15—20 грудня. Окрім бронзової медалі, Артем набрав 3850 очок, котрі йдуть до олімпійського заліку.

Добірку підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.