Напередодні Дня енергетика відбулося урочисте введення в дію повітряної лінії електропередачі «Рівненська АЕС — підстанція «Київська», яка забезпечує електроенергією столицю та Центральний і Північний регіони. У відкритті повітряної лінії взяв участь Президент України Петро Порошенко.
Магістральна лінія електропередачі «Рівненська АЕС — підстанція «Київська» дасть змогу вперше з 1986 року повноцінно забезпечити потужності для столичного регіону, збільшити потужність для Київського енерговузла на 700 мегават, а також змінити баланс електрогенерації та збільшити відсоток атомної енергії — дешевого джерела електроенергії, потужності якої були обмежені мережами. Це, своєю чергою, дасть змогу зменшити об’єми теплової генерації, а відтак — скоротити спалювання дефіцитного вугілля.
Будівництво лінії та додаткового трансформаторного поля на підстанції «Київська» тривало чотири роки. Проект фінансувався державними компаніями «НАЕК Енергоатом» та «НЕК «Укренерго», а також Європейським банком реконструкції та розвитку, Європейським інвестиційним банком.