Учора розпочався дводенний візит Президента України Петра Порошенка до Ізраїлю. «Я приїхав як Президент країни, яка щодня виборює свою незалежність, суверенітет і територіальну цілісність, — заявив Петро Порошенко під час зустрічі з Президентом Держави Ізраїль Реувеном Рівліном. «Україна та Ізраїль нині зіштовхуються з серйозними проблемами. Найбільш важливою з них є: як захистити свою країну від зовнішньої загрози», — наголосив Петро Порошенко. Обидва співрозмовники підтвердили необхідність повного виконання Мінських домовленостей, а також виступили за негайну деокупацію Криму і відновлення українського суверенітету на півострові, повідомляє прес-служба Президента.
Петро Порошенко подякував Президенту Ізраїлю за надання фінансової та медичної допомоги громадянам України, які постраждали під час Революції Гідності та бойових дій у зоні АТО.
Говорячи про перспективи економічної співпраці, Петро Порошенко висловив сподівання, що кількість ізраїльських інвестицій в українську економіку значно зросте, і запевнив Ізраїль в готовності України допомогти ізраїльським компаніям, які хочуть вийти на ринок нашої країни. «Ми проводимо реформи, але найголовніше — ми боремося з корупцією, яка руйнує наш успіх зсередини. І ми не будемо здаватися. Ваші знання і досвід необхідні», — заявив він та зазначив, що Україна має гарний стимул для цього на прикладі Ізраїлю, повідомляє прес-служба Президента.
Сьогодні Петро Порошенко виступить у Кнесеті перед ізраїльськими депутатами на спеціальному засіданні, де також будуть Президент та Прем’єр Ізраїлю. Окрім того, програмою візиту передбачено зустрічі з Прем’єром Біньяміном Нетаньягу, Спікером Кнесету Юлієм Едельштейном, Патріархом Єрусалимським Теофілом ІІІ. Заплановано до підписання і кілька двосторонніх документів.
Крім того, Президент зустрінеться з представниками ділових кіл Ізраїлю, вихідцями з України та волонтерами

 

 

Президент України Петро Порошенко і Президент Держави Ізраїль Реувен Рівлін.

Фото Михайла МАРКІВА (прес-служба Президента України).