За Кубок без клубів Суперліги...

Баскетбол. Директорат чемпіонату ФБУ повідомив, що термін подання заявок команд на участь у Кубку України-2016 серед чоловічих команд закінчився.
Серед колективів, котрі подали заявки на участь у кубковому турнірі, є професіональні — «Хімік» (Южне), «Кривбас» (Кривий Ріг), БІПА (Одеса), «Динамо» (Київ), «Черкаські Мавпи», МБК «Миколаїв», БК «Запоріжжя», «Волиньбаскет» (Луцьк), і любительські — «Сервіс Мастер», «Каштан», «UD-Удави» (всі — Київ).
Отже, серед тих, хто має позмагатися за Кубок країни, немає жодного з восьми клубів Суперліги, котрі розігрують свій чемпіонат України.
На всіх етапах пари команд визначають жеребкуванням. На попередньому (відбірному) етапі в іграх «дві гри як одна» визначаться дві команди, які увійдуть до вісімки команд 1/4 фіналу. Попередній етап триватиме 
з 23 грудня до 10 січня.
Ігри 1/4 фіналу також відбуватимуться за системою «дві гри як одна». Початок проведення чвертьфіналів заплановано в календарі змагань ФБУ на 11 січня 2016 року. Півфінальні пари також визначаться жеребкуванням серед команд, що переможуть у зустрічах 1/4 фіналу. «Фінал чотирьох» — 26—27 лютого 2016 року в столичному Палаці спорту.

Шемякіна серйозно налаштовується на Ріо

Фехтування. Українська шпажистка Яна Шемякіна на Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро-2016 хоче виграти золоту медаль в індивідуальних і командних змаганнях.
Нагадаємо, що попередня літня Олімпіада в Лондоні-2012 завершилася тріумфом львів’янки. Вона виборола «золото» в особистому турнірі.
«Якщо тобі щось не вдається, тебе неодмінно підтримає команда. Моя мета — влучити в ціль і в особистих, і в командних змаганнях на Іграх у Бразилії наступного року. І повторити лондонський успіх», — сказала спортсменка.

Сторінку підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.