Декомунізація на Чернігівщині набирає обертів. Так, у Сосниці, щоб перейменувати вулицю Щорса, згадали давню легенду про козацького полковника Якова Скидана. У народних переказах ідеться про те, що він пораненим потрапив у полон до поляків, і ті стратили його, прив’язавши до сосни, що стояла між селами Загребелля і Спаське. Відтоді ту сосну прозвали Скидановою. За цими переказами про козацького полковника згодом Микола Гоголь створив образ Тараса Бульби. Тому громадські слухання у Сосницькій селищній раді рекомендували депутатам перейменувати вулицю Щорса на вулицю полковника Скидана.


А в місті Щорсі, яке має історичну назву Сновськ, перейменування загальмувала попередня міська рада. Нагадаємо, що Микола Щорс є уродженцем цього міста, розташованого за десять кілометрів від російського кордону. І ось тепер, після тривалого зволікання, все-таки ухвалено відповідні рішення. Вулиця Леніна стала вулицею Незалежності, а Щорса — вулицею Миру.


А ще з’явилися вулиці героя АТО Юрія Костюченка, Ярослава Мудрого, Святотроїцька, Банкова та на честь земляка-композитора Натана Рахліна. Попри велику кількість противників перейменування, багато мешканців міста чекають на рішення Верховної Ради про повернення йому історичного імені.


Мешканці Пролетарської Рудні Ріпкинського району тепер житимуть у Рудні, а Незаможного — у Вертечі. А ось жителі сіл Сильченкове (Талалаївський район), Червона Гута (Ріпкинський район), Радянська Слобода (Чернігівський район) не бажають перейменовуватися попри закон про декомунізацію. Але документ не передбачає такого хитрування і села отримають інші назви... Бо, погодьтеся, назва Трисвятська Слобода таки краща за Радянську...