Парламент має ухвалити законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо особливостей державної реєстрації органів місцевого самоврядування як юридичних осіб» (реєстр. №3106). На цьому під час брифінгу наголосив народний депутат Юрій Дерев’янко.


«Поки обговорюються зміни до Податкового кодексу та Держбюджету, ми забули про місцеві кошториси. Цього тижня сесія мала розглянути законопроект №3106, але він зник із порядку денного на четвер», — зауважив обранець.


Ю. Дерев’янко нагадав, що три тижні тому документ було проголосовано в першому читанні.


«Цей законопроект дає можливість об’єднаним територіальним громадам розпочати працювати повноцінно. Зі 159 об’єднаних територіальних громад залишилася частина, які не вважаються об’єднаними відповідно до перспективного плану. Законопроектом вносяться зміни, які дають право уряду надати такій громаді статус міста обласного значення, щоб вона могла отримувати відповідні податки та надходження», — сказав депутат.


Він додав також, що документ врегульовує й низку інших важливих питань, зокрема щодо землі, яка перебуває за межами населених пунктів. З огляду на це Ю. Дерев’янко наголосив на необхідності включити цей законопроект до порядку денного та підтримати його, «щоб кожна об’єднана територіальна громада могла утворити бюджет і працювати повноцінно наступного року».