Що ближче до Нового року, то спекотніше на фронті. Лише за останню добу бойовики обстріляли з автоматичних станкових гранатометів наших бійців біля Зайцевого, великокаліберних кулеметів — поблизу Троїцького, зі стрілецької зброї вели вогонь під Новгородським та Майорським, повідомили учора в прес-центрі штабу АТО.

 

Складна ситуація залишається на маріупольському напрямку. Нагадаємо, днями терористи окупували населений пункт Комінтернове. Як зазначив прес-секретар Генерального штабу України Владислав Волошин. «За минулу добу ситуація в Комінтерновому була більш-менш спокійною. Українські силовики, які стоять на позиціях поруч, фіксують, що бойовики готують зміцнення».


Також представник Генштабу ЗСУ зазначив, що місію ОБСЄ поінформували про порушення Мінських домовленостей з боку терористів. Відзначається, що представники спеціальної моніторингової місії ОБСЄ змогли потрапити до захопленого терористами Комінтернового лише на другий день після того, як терористи там закріпилися.


«Представники СЦКК нині моніторять ситуацію і готують доповіді про порушення Мінських домовленостей. Дуже скоро буде оприлюднено рапорт спостерігачів про те, що там відбувається», — зазначив В. Волошин.


За даними керівника групи «Інформаційний спротив» Дмитра Тимчука, в районі Комінтернового (Водяне—Комінтернове—Заїченко) бойовики розширюють свою присутність, перекидаючи додаткові сили і здійснюючи інженерне облаштування місцевості. Разом з посиленою мотострілецької ротою бойовиків до Комінтернового увійшов підрозділ ЗС РФ. 


Тим часом у ЗМІ з’явилася інформація про захоплення ще двох населених пунктів на маріупольському напрямку — Водяного та Заїнченка. Утім, в адміністрації Президента цей факт спростовують. «За нашою інформацією, Водяне не контролюється бойовиками. Вони його не займали. Щодо Заїченка, то воно досить давно перебуває під контролем бойовиків, і ми неодноразово фіксували факти обстрілів бойовиками наших позицій саме з цього населеного пункту», — наголосив учора на брифінгу речник адміністрації Президента з питань АТО Олександр Мотузяник.