На Усика чекає яскраве майбутнє

Бокс. Такої думки про українського нокаутера виконавчий директор промоутерської компанії братів Кличків К2 Promotіons американець Том Леффлер.
— На Усика чекає неймовірне майбутнє. Він іде без поразок на профі-рингу і нікого не боїться. Він створює собі хорошу репутацію тепер уже не тільки як олімпійський чемпіон, а й як домінантний боксер-професіонал.
У нього ще мало боїв (дев’ять, але всі він завершував нокаутом!), а прихильники боксу в США вже питають про нього. Цікавляться, коли він нарешті приїде битися до Америки? Тож на нього чекає дуже яскрава кар’єра, і я думаю, що від Олександра Усика ви побачите багато чого цікавого в майбутньому.

Ленса повернуто до основи «чорних котів»

Футбол. Наставник англійського «Сандерленда» Сем Еллардайс повернув Джермейна Ленса до загальної групи. Про це заявив сам тренер «чорних котів», який розповів про конфлікт із колишнім півоборонцем київського «Динамо».
— Ленс тренується з основним складом і готується до матчу з «Манчестер Сіті». Заходи проти нього було вжито, і на цій історії можна поставити крапку. Щодо його можливого розлучення з клубом, то не скажу, що Ленс не продається. Якщо в січні надійде пропозиція, яка нас влаштує, розглянемо її. Ми готові до такої операції...
Пропозиції не забарилися. Генеральний директор «Мілану» Адріано Галліані вже розпочав переговори з «чорними котами» про можливий перехід Ленса. Італійці пропонують «Сандерленду» варіант із піврічною орендою гравця, котрий передбачає першочергове право на викуп контракту.
Нагадаємо, що київських вболівальників дуже засмутив переїзд вінгера «Динамо» і збірної Нідерландів до Англії.

Останньою вмирає надія

У Запоріжжі все ще намагаються зберегти ФК «Металург», навіть у Прем’єр-лізі. Про це заявив віце-президент Запорізької обласної федерації футболу Віталій Ніколаєнко:
— Поки що триває процедура організації комісії. Шукатимемо шляхи розв’язання проблеми, враховуючи можливості інвесторів. Постійно триває робота, розглядаємо всі варіанти. Поки що жодної конкретики немає. Але ще не все втрачено, тому ми сподіваємося, що ситуація зміниться на краще.
Ще є час до початку другої частини чемпіонату. Ми боролися за те, щоб команда дограла до кінця року, і в нас було більше часу вплинути на процеси. Якщо вдасться, можемо навіть зберегти колектив у Прем’єр-лізі. Якщо ні, то не важко зрозуміти, яким і де він гратиме...

Рупольдинг готовий провести два етапи поспіль

Біатлон. Представник Німецького лижного союзу Штефан Шварцбаг повідомив, що Рупольдинг готовий запропонувати свою кандидатуру на проведення етапу Кубка світу замість Обергофа.
«Ми намагаємося зберегти цей етап Кубка світу в Німеччині, і тому сподіваємося, що зможемо прийняти змагання протягом двох тижнів у Рупольдингу.
Але остаточне рішення за ІBU, почекаємо й подивимося, яким воно буде 27 грудня. Рупольдинг робить усе необхідне для підготовки до змагань. Звичайно, стадіон ще не готовий на 100 відсотків. Там також бракує снігу, але прогноз погоди сприятливий. Тому цілком переконані, що з урахуванням штучного снігу траса буде в нормальному стані і ми зможемо провести два старти поспіль», — сказав Шварцбаг.
Відзначається, що етап готова також прийняти Поклюка (Словенія), що вже приймала цього сезону перегони Кубка світу з 17 по 20 грудня. Як відомо, перегони в Обергофі, заплановані на 7—10 січня, не відбудуться через проблеми зі снігом. А офіційно запланований етап у Рупольдингу призначено на 13—17 січня.

Добірку підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.