Так вважають керівники автомобільних заводів — корпорації «Еталон», ПрАТ «Бориспільський автозавод», ПрАТ «Чернігівський автозавод», ТОВ «Український кардан» та ТОВ «Чернігівський ковальський завод». Протягом року ці підприємства утримували провідні позиції в галузі. Днями в столиці на прес-конференції автовиробники підбили підсумки своєї роботи й окреслили перспективи галузі на майбутнє.

 

 

Як повідомив президент корпорації «Еталон» Володимир Бутко, у 2015 році підприємством реалізовано 167 одиниць автотранспортних засобів, з них 128 автобусів. «Цього року «Еталон» виробив 296 одиниць техніки, з них 256 автобусів, 28 вантажівок та 12 тролейбусів. 2016-го плануємо зберегти цей обсяг виробництва. Нині ми працюємо у звичайному режимі, виробляючи від 30 до 60 автобусів на місяць», — повідомив президент корпорації.


За його словами, на сьогодні корпорація має достатній резерв обігових коштів для роботи всіх заводів і підприємств, що входять до її складу. «Я думаю, що за рахунок того, що у нас є, ми виживаємо, платимо зарплату, є обігові кошти для виробництва і закупівлі комплектуючих і розвитку нових моделей автобусів і тролейбусів. До того ж вдалося розробити та почати виробництво чотирьох нових моделей навісного обладнання для вантажівок, серед яких самоскид, технічна допомога, автоцистерна та термічний фургон із цільних сендвіч-панелей», — наголосив Володимир Бутко.


Перлиною автовиробництва «Еталона» цього року стала розробка туристичного автобуса моделі А08130, двигун якого працює на стисненому природному газі. Він з легкістю забезпечує відповідність екологічним вимогам Євро-5. Нині тривають випробування транспортного засобу та його сертифікація.


Справжньою надією виробництва стало ТОВ «Чернігівський ковальський завод». Віце-президент корпорації «Еталон», голова правління ПрАТ «Чернігівський автозавод» Валерій Купцов заявив: підприємство не тільки зберегло свої позиції на вітчизняному ринку в умовах жорсткої кризи, а й змогло знайти додаткові можливості для подальшого розвитку. Так, активно розвивалися партнерські відносини з машинобудівними підприємствами України, Німеччини, Польщі. Цього року було укладено контракти з ПАТ «Дніпровагонмаш» (Дніпродзержинськ), ТОВ «Транстехдеталь» (Полтава), «Бест метал» (Польща). Збільшилися обсяги поставок та номенклатура продукції, яка виготовляється для підприємств Німеччини («Хон», «Кляйн», «Метал Рорцубехер Гросхандель»).

 

ДОВІДКОВО

 

 

Корпорація «Еталон» — об’єднання підприємств, яке створено для представлення інтересів своїх учасників та координації їх діяльності на ринку. До складу корпорації входить 21 підприємство. Основні напрями діяльності — виробництво автотранспортних засобів, машинобудування, складська логістика.