Сьогодні увесь католицький, протестантський і навіть частково православний світ святкує Різдво Христове (в Україні мало хто знає, що православні громади, наприклад Греції та Болгарії, теж перенесли його на 25 грудня). Для християн західного обряду це — найбільше свято року. І навіть не дуже релігійні європейці та американці відзначають Різдво, бо з ним пов’язані родинні традиції. Це привід для сімей зустрітися за щедрим столом, поспілкуватися і обмінятися подарунками.

Утім, далеко не всюди Різдво вважається таким уже спокійним святом. Так, цьогоріч уряд Сомалі офіційно заборонив його святкувати. Правоохоронним органам країни доручено не допускати масових гулянь, повідомляє БІ-БІ-СІ. «Ці святкування ніяким чином не відносяться до ісламу. Коли мусульмани Сомалі святкують Різдво — це неправильно», — пояснив представник міністерства у справах релігії. Заборона не стосується іноземних громадян, яким дозволили відзначати Різдво винятково в себе вдома.

 

 

 

На знімку: ця ялинка дарує новорічний настрій працівникам офісу Ради Європейського Союзу, а оглядає деревце президент Ради ЄС Дональд Туск.

Фото прес-служби Ради ЄС.