Учора Рада Федерації схвалила закон про призупинення з 2016 року договору про зону вільної торгівлі (ЗВТ) з Україною. Документ було внесено на розгляд президентом РФ Володимиром Путіним, повідомляє РІА «Новости».

 


«Припинення дії договору — це наша природня реакція на угоду про створення зони вільної торгівлі між Україною і Європейським Союзом, що набирає чинності з 1 січня 2016 року», — зазначив перший заступник голови комітету Ради Федерації з оборони й безпеки Франц Клинцевич.


За день до цього глава Ради Федерації РФ Валентина Матвієнко заявила на прес-конференції: «Що стосується, чи буде запроваджено візовий режим — подивімося на дії України, і чи зрозуміють, що вони накоїли в цьому випадку, і, нарешті, чи занепокояться вони національними інтересами, інтересами своїх громадян, а не інтересами МВФ і виконаннями наказів з-за океану», цитує РІА «Новости».


При цьому Матвієнко сподівається, що влада України «одумається» і «змінить, нарешті, свій курс — деструктивний, абсолютно шкідливий для України у відносинах з Росією». «Сподіваюся, що візовий режим з Україною не буде введено».