На засіданні колегії Донецької облдержадміністрації, що відбулося в Краматорську, прийнято проект обласного бюджету на 2016 рік.

 


Директор департаменту фінансів обласної держадміністрації Михайло Скарга поінформував про соціально-економічне становище області, а також дав прогноз розвитку на наступний рік.


«Стан формування й виконання обласного бюджету визначається ситуацією в реальному секторі економіки, формуванням фонду оплати праці на підприємствах, установах і організаціях різних форм власності, — сказав головний фінансист Донеччини. — Беручи до уваги ці чинники, можу повідомити, що порівняно з 1 січня 2015 року заборгованість у заробітній платі (включаючи підприємства-банкрути й ті, які зупинили свою діяльність) зменшилась на 2,9 мільйона гривень. А борги у зарплаті на економічно активних підприємствах протягом січня—жовтня 2015 року зменшились на 0,8 відсотка».


Проведення Антитерористичної операції на території Донецької області обумовило спад виробництва основних видів промислової продукції.


Найбільше зниження відбулося у виробництві харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів — у 2,6 разу. Також, за інформацією Михайла Скарги, зменшився обсяг сільськогосподарського виробництва Донеччини.


«Доходи загального фонду прогнозуються обсягом 9369756,1 тисячі гривень, із них трансферти з державного бюджету на суму 8004122,0 тисячі гривень. Доходи спеціального фонду обласного бюджету визначено в сумі 91069,2 тисячі гривень», — зазначив директор департаменту фінансів.


У межах прогнозованого обсягу доходів області витрати на 2016 рік визначено в сумі 9460825,3 тисячі гривень, у тому числі загального фонду — 9356257,3 тисячі гривень, спеціального фонду — 104568,0 тисячі гривень.


«2,4 мільярда гривень із тимчасово окупованих територій на фінансування територій, контрольованих українською владою, буде прописано окремо в Законі «Про Державний бюджет на 2016 рік». Ці кошти обласна влада спрямує на інфраструктурні проекти», — зазначив голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський.


Донецька область.