На початку другої сесії Рівненської обласної ради цього скликання депутати надали слово для виступу батькам із села Пісків Костопільського району. Ті б’ють на сполох: чотирнадцять років тому приміщення місцевої школи, куди ходять на навчання ще й діти з довколишніх сіл, було визнано аварійним, відтак було виготовлено документацію на зведення нового закладу, але будівництво досі не розпочато. Тож, відправляючи дітей до школи, батьки переживають, чи не впаде на їхні голови стеля, підперта стовпами. Батьки намагаються достукатися до влади, щоб вона розв’язала проблему з будівництвом школи, ще й таким вагомим аргументом: 32 мешканці сіл Пісківської сільради Костопільського району воюють у зоні АТО, двоє, на жаль, загинули. Тож батькам-бійцям не байдуже, в яких умовах навчаються їхні діти.

 

На сесії затверджено зміни до бюджету на 2015 рік, оскільки в область надійшли додаткові обсяги медичної та освітньої субвенції на суму 111 мільйонів гривень. Затверджено і бюджет області на 2016 рік. Він формувався на базі обсягів міжбюджетних трансфертів у межах нинішнього року, щоб забезпечити безперебійне фінансування бюджетних видатків і програм соціального захисту наступного року. Згодом, з набранням чинності закону України про Державний бюджет на 2016 рік, до обласного кошторису буде внесено зміни.


Депутати Рівненської обласної ради ухвалили низку звернень до Верховної Ради та Кабміну. Зокрема, депутати клопочуть про те, щоб на державному рівні у квітні 2016-го відзначити 90-річчя від дня народження Героя України, видатного археолога і дослідника «Козацьких могил» Бориса Возницького.


До парламенту вони також звернулися з приводу необхідності, на їхню думку, внести зміни до статті 51 Закону України «Про Національну поліцію» (в частині збільшення представників громадськості в поліцейських комісіях). «Рівненська обласна рада перша в Україні розпочала процес відбору двох представників громадськості до складу поліцейської комісії територіального органу поліції. Однак під час розгляду постійними комісіями обласної ради цього питання депутати та громадськість звернули увагу на меншу кількість представників громадськості в цій поліцейській комісії порівняно з представниками від правоохоронних органів, — ідеться у зверненні. — У зв’язку з цим депутати обласної ради та громадськість вважають, що поліцейська комісія у такому складі не зможе якісно виконувати свої функції, оскільки через непропорційне представництво для ухвалення рішення достатньо більшості від представників правоохоронних органів. А тому представники громадськості належним чином не зможуть впливати на процес ухвалення рішень цієї комісії... Рівненська обласна рада просить розглянути питання щодо внесення відповідних змін до статті 51 Закону України «Про Національну поліцію», а саме: щоб з п’яти членів поліцейської комісії троє були представниками громадськості».

Рівненська область.