Обраний на Полтавщині народний депутат Юрій Бублик (на знімку) оголосив про припинення свого членства в партії ВО «Свобода».

У зв’язку з цим він зазначив, що про політичні розбіжності не йдеться. Водночас він не погоджується з надмірним авторитаризмом у партійних лавах, насамперед, у кадрових питаннях, коли «рядове членство не впливає на призначення керівника місцевої організації».
Ю. Бублик також нагадав, що з 2010 року він активно сприяв розбудові осередків ВО «Свобода», агітував за неї земляків, та водночас йому доводилося «червоніти перед громадою за недолугу кадрову політику» керівництва партії в регіоні. За його словами, впливати на неї він не мав змоги, оскільки робилося все, «як скаже керівник обласної організації».
Чільні полтавські «свободівці» від коментарів поки що утримуються. А от прес-служба ВО «Свобода» одразу розповсюдила повідомлення про те, що згадану заяву члена політради партії народного депутата Юрія Бублика задоволено, його членство у партії та у її парламентській групі припинено. Водночас наголошено, що ідеологічна лінія та кадрова політика націоналістичної партії формується згідно з її статутом, схваленим на з’їзді. «Виконання персональних зобов’язань будь-якого депутата від ВО «Свобода» не є підставою для зміни політичної і кадрової лінії партії і не може використовуватись як інструмент для співпраці з представниками інших політичних сил», — йдеться у заяві прес-служби партії.

Полтава.

Фото автора.