Депутати Чернігівської обласної ради затвердили бюджет регіону на наступний рік, назвавши його кошторисом виживання. Проголосували «за» майже всі депутати, крім чотирьох, що утримались.


Бюджет Чернігівщини попередньо становитиме 3 мільярди 360 мільйонів 142 тисячі гривень. Однак, за словами голови облради Ігоря Вдовенка, ця цифра не є остаточною, оскільки протягом наступних двох тижнів депутати переглядатимуть документ і вноситимуть відповідні правки, оскільки ще не визначена остаточна сума субвенцій.


Начальник департаменту фінансів обласної державної адміністрації Валерій Дудко зазначив, що у бюджеті на 2016-й передбачене збільшення заробітної плати та субвенції на медицину та освіту в області. Однак дотація вирівнювання значно менша, ніж була минулого року.


Окрім цього, у бюджеті на 2016-й відсутня субвенція на утримання ПТУ. Тому вісім ПТУ, які є на балансі обласної ради, утримуватимуться з обласного бюджету. На це, за словами головного фінансиста області, потрібно 43 мільйони гривень. Решта ПТУ фінансуватимуться з міських та селищних бюджетів, на території яких вони і розташовані.


Також у бюджеті прописані витрати для забезпечення бійців АТО — 2,3 мільйона гривень.


Голова обласної ради Ігор Вдовенко зазначив, що наступного року область не обійдеться без дефіциту: «Такі галузі, як освіта, культура та охорона здоров’я, завжди викликали ризики щодо фінансування, і на сьогодні ці ризики також є».

Чернігівська область.