Таку заяву зробив прем’єр-міністр Туреччини на зустрічі з бізнесменами та членами Асоціації експортерів країни. 

 

У своєму виступі Давутоглу зазначив, що Туреччина нарощує темпи зростання економіки, доводячи їх до рівня розвинених країн, а також захищає свої економічні інтереси, і в майбутньому цей процес буде прискорено. За його словами, уряд найближчими роками має намір вивести Туреччину на рівень країн з високими доходами населення.


«Ми можемо з гордістю заявити, що, незважаючи на всі складнощі в регіоні й геополітичні потрясіння, Туреччина постійно нарощує свій потенціал і збільшує авторитет усередині країни й за її межами. І ті, хто бажає ослаблення Туреччини, ніколи не досягнуть своїх цілей. У нас є сила й політична воля для подолання цих труднощів», — цитують прем’єра турецькі ЗМІ.


Він нагадав, що в 2002 році кількість прибулих у Туреччину туристів становила 13 мільйонів людей, а в 2014 році вже досягла 37 мільйонів. За його словами, влада робить усе, щоб виробники й туристичний сектор не постраждали від санкцій Росії. «Для захисту конкурентоспроможності ми вже вжили певних заходів. Один із них — поширення пільг по візах, які раніше було надано 8 країнам СНД, ще на 27 країн», — повідомив прем’єр-міністр.