Пересувний стоматологічний кабінет, обладнаний на базі автомобіля «Пежо», передали в зону бойових дій брати Ковальчуки з Вінниці: Микола — колишній афганець і керівник Військово-патріотичного об’єднання, та Анатолій.

Раніше машину використовували для підприємницької діяльності. Коли дізналися про благодійний фонд «Укроп Дентал», який надає стоматологічну допомогу в зоні бойових дій, вирішили долучитися до справи. Машину назвали «ТриЗУБ» з Вінниці». Самі доставили машину волонтерам. В «Укроп Дентал» у Запоріжжі авто оснастили медичним обладнанням, і нині лікарі виїжджають на ньому у підрозділи до наших бійців на Донеччині.
— Запитую у госпіталі: «Що вам видають з матеріалів?» — розповідає пан Микола. — А штатний стоматолог відповідає: «Те, що ви, волонтери, підвозите, і що з дому присилають чи передають, те й маємо».
Наталія Бабійчук, волонтер-стоматолог із Вінницького медуніверситету, постійно звертається через соціальні мережі з проханням про допомогу. «Приймемо все стоматологічне — інструменти, анестезію, ендо, наконечники, бинти/тампони, різне, вживане, нове й старе, доставимо польовим стомАТОлогам... Дуже все треба», — пише дівчина у Фейсбуці. І повсякчас дякує кожному за підтримку добровольців, які лікують дорогоцінні зубки тим, хто нині нас захищає на сході країни.

Вінницька область.

 

 

Брати Ковальчуки (Микола — ліворуч) біля переобладнаного авто перед поїздкою на схід.

 

 

Волонтер-стоматолог Наталія Бабійчук, викладач Вінницького національного медуніверситету імені Пирогова.

Фото надано Миколою КОВАЛЬЧУКОМ і з мережі «Фейсбук».