Бойовики продовжують періодично порушувати умови дотримання режиму повної тиші. Наші позиції на околиці донецького аеропорту, неподалік Пісків та Опитного, вони систематично обстрілюють зі стрілецької зброї, гранатометів та великокаліберних кулеметів. На північ від Горлівки загарбники хаотично лупили зі стрілецької зброї. А під Луганським били з гранатометів, великокаліберних кулеметів, працював снайпер терористів, повідомляє прес-центр АТО.


Після нещодавнього спектаклю з виведенням збройних формувань і техніки з Комінтернового, розіграного російськими бойовиками для спостерігачів ОБСЄ, терористи благополучно повернулися і зміцнюють там позиції. Як зазначив учора на брифінгу речник АТО Антон Миронович, мешканці цього окупованого селища скаржаться на мародерства російських найманців. 


«Місцеві відкрито звинувачують бойовиків у мародерстві. За нашими даними, люди вже навіть звернулися до так званої комендатури російсько-терористичних військ у Новоазовську з проханням навести лад у лавах загарбників і дати мешканцям Комінтернового спокій», — зазначив він.


Тим часом ворог продовжує провокувати сили АТО. Як повідомили в прес-службі Головного управління розвідки Міноборони, представникам спеціальної моніторингової місії ОБСЄ надано інформацію про наявність поблизу Первомайська та Горлівки забороненого Мінськими домовленостями озброєння ворога — мінометів та артилерійських систем. Із нього ворог обстрілює не тільки українських військовослужбовців, а й власні підрозділи.

Встановлено чергові втрати особового складу противника. У результаті «дружнього вогню» загинуло шестеро та поранено дев’ятьох військовослужбовців 9-го окремого мотострілецького полку 1 АК РФ.


У зв’язку з активними обстрілами на Донбасі є кілька сценаріїв розвитку подій, серед яких — наступ бойовиків, стверджує керівник Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський. «Те, що ми бачимо, — це російські війська, які ведуть всю роботу згідно з бойовим статутом. Вони робили це в районі Дебальцевого. Спочатку працює артилерія, яка стріляє вглиб української території, потім — міномети, які обстрілюють передок, працює стрілецька зброя. Ми готуємося до різних сценаріїв, у тому числі не виключаємо можливості наступу російських терористів у тих чи інших точках, де вони здійснюють пристрілювання», — повідомив Жебрівський.