Відкриття першого рейсу найбільшої міжнародної авіакомпанії «Турецькі авіалінії» за маршрутом Стамбул—Запоріжжя—Стамбул відбулося 28 грудня. На думку фахівців, новий маршрут стане важливою ланкою в розширенні транспортної системи України й усієї Європи. Для мешканців Запоріжжя й сусідніх областей з’явився оптимальний варіант потрапити до більшості країн. Крім того, такий крок сприятиме залученню великих міжнародних інвесторів у фактично прифронтовий регіон.

 

Заплановано чотири рейси на тиждень: щопонеділка, щосереди, щосуботи й щонеділі. Вартість перельоту стартує від 139 доларів. Літаки турецької компанії приземляються в 285 аеропортах 113 країн. Український напрямок — один із найпопулярніших. Запоріжжя стало сьомим містом України, яке обслуговують літаки «Турецьких авіаліній», повідомляє наш запорізький власкор Леонід СОСНИЦЬКИЙ.


— Цей крок свідчить про наше прагнення посилити свою присутність в Україні, інвестувати в економіку східного регіону й усієї країни, — розповів старший віце-президент авіакомпанії з продажу і маркетингу Зія Ташкент.

 


Відкриття рейсів стало можливим завдяки низці заходів, проведених керівництвом комунального підприємства «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» за активної підтримки міської виконавчої влади й міськради. Під час церемонії відкриття (на знімку) керівники міста наголосили, що аеровокзал є стратегічним об’єктом і продовжує розвиватися. На наступний рік у міському бюджеті передбачено майже 6,5 млн. грн. на його капітальний ремонт і майже 4 млн. на капремонт злітно-посадкової смуги.


— Злітно-посадкова смуга Запорізького аеропорту має унікальну можливість приймати вантажні судна — в інших аеропортах південного сходу країни такої можливості немає, — зазначив перший заступник міського голови Сергій Мішок. — Тому якщо створити вантажний термінал, то Запоріжжя зможе стати перевалочною базою не тільки для нашого регіону, а й для зарубіжних країн.


Віце-консул Генконсульства Турецької республіки в Одесі Мутлу Гюрелі висловив глибоку вдячність українському народу, який з радістю приймає турецьких громадян і бізнес на своїй землі, керівництву Запоріжжя, завдяки якому стало можливим відкриття нового рейсу.


— Ми сподіваємося, що співпраця, яка розширюється з відкриттям нових міжнародних авіаліній, не лише буде корисною для розвитку культурного обміну між нашими країнами, а й позитивно вплине на економічну ситуацію в Україні, — наголосив дипломат.


На думку керівництва Запоріжжя, реалізація цього проекту свідчить про розширення інтересів іноземного бізнесу до України. А відкриття в місті нових авіаліній сприяє залученню великих міжнародних інвесторів у фактично прифронтовий регіон.

Фото надане автором.