Премію імені багаторічного керівника Волинської облдержадміністрації Бориса Клімчука (на жаль, уже покійного), статуетку і грошову винагороду в розмірі десяти тисяч гривень вручено колективу Музею волинської ікони. Подію було присвячено 15-річчю перебування тут однієї із найстаріших святинь християн — чудотворної ікони Холмської Божої Матері (ХІ ст.).
На тематичний захід «Ти не згасла, зоре ясна» прийшли представники духовенства, нащадки священика Гаврила Коробчука, який врятував ікону у важкі повоєнні роки, члени громадської організації «Холмщина», небайдужі до минувшини краю люди. На зустрічі промовці відзначали роль Бориса Клімчука у створенні музею, підтримці його колективу. Те саме, на їх думку, можуть сказати і працівники створеного за роки керівництва областю Борисом Клімчуком Музею В’ячеслава Липинського в Затурцях, оновлених і відреставрованих за його безпосередньої підтримки Музею Ігоря Стравінського в Устилузі і Художнього музею в Луцьку. До речі, передача образу Холмської Божої Матері музею в 2000 році теж відбулася за ініціативи Бориса Клімчука.
Нагороду вручив голова організованого багато років тому Борисом Клімчуком благодійного фонду «Рідна Волинь» Дмитро Глазунов і дочка Бориса Петровича Юлія Троц.

Волинська область.

 

 

Зліва направо: завідувач Музею волинської ікони Тетяна Єлісєєва, дочка Бориса Клімчука Юлія Троц, голова благодійного фонду «Рідна Волинь» Дмитро Глазунов після вручення премії імені Бориса Клімчука.

Фото автора.