Міська рада Цюрупинська на Херсонщині більшістю голосів позбавила звання почесного громадянина міста колишнього нардепа Олексія Журавка. Після Революції Гідності екс-«регіонал», чия бізнес-імперія контролювала найбільші торговельні, транспортні та виробничі підприємства міста, втік з України, залишивши цим підприємствам самі борги.
Активісти громадських організацій звалили огорожу ділянки у мальовничому куточку дніпровських плавнів, захоплену «олігархом районного масштабу» під базу відпочинку. Його звання почесного громадянина Цюрупинська також пропонували анулювати ще торік, але попередній склад органу місцевого самоврядування вперто спускав це на гальмах. І лише після виборів оновлений склад міськради проголосував за те, чого давно вимагали городяни.
Наступний крок міськради — з’ясувати, чи на законних підставах отримували землі під свої об’єкти у центрі міста сам Олексій Журавко та підставні особи, серед яких його родичі та охоронці. Для цього навіть створили тимчасову депутатську комісію. Якщо вона виявить порушення, відповідні рішення міськради буде відкликано.

Херсонська область.