Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов вчора ознайомився із продукцією недержавного науково-виробничого підприємства «Аеротехніка-МЛТ», що спеціалізується на виробництві засобів протиповітряної оборони.
Серед розробок, які заслуговують на увагу, Секретар РНБО назвав «модернізовані радіолокаційні станції П-180 та МАРС-Л, сучасний радіовисотомір ПРВ-16МА, мобільний командний пункт «Модуль», а також модернізовані зенітно-ракетні комплекси С-125-2Д і «Куб»». Найближчим часом, сказав О. Турчинов, відбудуться військові випробування зенітно-ракетних комплексів С-125-2Д, а згодом — системи «Куб».
Він зазначив, що підприємство здійснює модернізацію і виробництво складних комплексів за стандартами НАТО, «співпрацюючи з країнами-членами Альянсу». «Жодної запчастини, жодної елементної бази російського виробництва на цих комплексах не використовується», — заявив Секретар РНБО, додавши: «Це для нас принципово важливо».

 

 

 

На знімку: генерал-лейтенант у відставці Дмитро Уманець, директор недержавного науково-виробничого підприємства «Аеротехніка-МЛТ» Микола Ярошенко, Секретар РНБОУ Олександр Турчинов.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.