Футбол. Кубок України. 1/4 фіналу. 26 березня.
«Десна» (Чернігів) — «Шахтар» (Донецьк). 0:2. 14 150 глядачів. Голи: Кобін, 48, Едуардо, 50.
«Славутич» (Черкаси) — «Нива» (Тернопіль). 1:1 (пенальті — 4:3). 10 300 глядачів. Голи: Олег Тарасенко, 11 — Семенюк, 90+4. Вилучено Фаворова («Славутич», 120, друге попередження).
«Тернопіль» — «Чорноморець» (Одеса). 0:1. 12 000 глядачів. Гол: Діденко, 90+5.
«Металіст» (Харків) — «Динамо» (Київ). 2:3. 22 408 глядачів. Голи: Бланко, 19, Юссуф, 85 — Ідейє, 7, 43, Ярмоленко, 73. На 79-й хвилині Ідейє не реалізував пенальті (вище воріт).
Матч у Харкові за рівнем гри і закрученим сценарієм відповідав фіналу. Стрімкий початок зустрічі, коли вже на 4-й хвилині Юссуф (належить «Динамо», орендований «Металістом») мав можливість забити м’яч, завершився швидким голом гостей. Його організували Вукоєвич і Гармаш, а завершив справу Браун Ідейє.
Цей епізод не збентежив господарів, вони намагалися атакувати флангами, поки один із рейдів харків’ян лівим краєм не завершився результативною передачею на Бланко, який другим дотиком відправив м’яч повз Рибку.
Хоч «Металіст» і продовжував атакувати, частіше бив по воротах гостей, але динамівці під завісу тайму вийшли вперед. Знову Ідейє, скориставшись нерозторопністю Ксьонза і Азеведо, пробив Горяїнова.
І другий тайм відзначався гостротою. Однак, здавалося, що влучний удар Андрія Ярмоленка зніме всі питання щодо переможця. Але все тільки починалося: Ідейє не реалізував пенальті, а Юссуф, вдало підключившись до атаки, скоротив відставання господарів до мінімуму.
Однак киянам вдалося втримати переможний рахунок, і вони вийшли до півфіналу. Туди потрапили також «Шахтар», «Чорноморець» і «Славутич».