Ілля Колядюк (Запоріжжя):
1. Сьогодні держава не в змозі належним чином підтримувати та розвивати спорт. Можливо, його потрібно передати в руки бізнесу?
2. У спорті на всіх рівнях процвітає корупція. Як з нею боротися?
Народний депутат, чемпіон світу та Європи з плавання Денис Силантьєв (Радикальна партія Олега Ляшка):

1. Держава справді дуже мало робить для підтримки спорту та не створює для бізнесу належних умов для підтримки цієї галузі. Вважаю, на законодавчому рівні потрібно передбачити преференції для підприємців, які вкладають гроші у спортивну інфраструктуру. Наприклад, будуєш спортивний комплекс — платиш менше податків або сплачуєш за комунальні послуги за такими само тарифами, як автозаправні станції чи розважальні центри. Таке вкладання грошей можна порівняти з соціальною відповідальністю бізнесу. Проте Податковий кодекс не передбачає можливості запровадження таких пільг для підприємців. Пріоритет здорової нації, на жаль, поки що не на часі. І навіть у Коаліційній угоді, яка складається з 17 розділів, здоров’я нації на передостанньому місці.
2. Вважаю, що нині потрібно довести до кінця декілька справ. Наприклад, є державні тренери, керівники департаментів, які крадуть, а профільне міністерство про це, певно, знає та покриває. І простим звільненням з посад проблему не розв’язати. Доки хтось не опиниться за ґратами, інші не боятимуться неминучості покарання.
Головне — бажання тих людей, які очолюють міністерство, департаменти, відділи. Адже є приклади порушення кримінальних справ проти державних тренерів, котрі маніпулюють проведення спортивних зборів та змагань, коли гроші витрачаються, але спортсмени нікуди не їздять і навіть не здогадуються, що на проведення зборів виділяються кошти. Ці факти підтверджують самі атлети, але міністерство мовчить, оскільки боїться заплямити свою репутацію.