У Тернополі до 18 січня триватимуть вибори до молодіжної міської ради — консультативно-дорадчого органу «дорослої» міської ради та її виконкому з питань молодіжної політики. Він покликаний сприяти узгодженості дій у вирішенні питань, які впливають на життя молоді, залученню її до вирішення важливих питань життєдіяльності міста.


Молодіжний парламент у Тернополі активний, є ініціатором багатьох цікавих проектів, які підтримує міська влада. Належить обрати депутатів від молодіжних громадських організацій (важлива умова — не політичних), органів студентського самоврядування та учнівської спільноти. Їхній вік — від 14 до 35 років. Процедура обрання непроста.

Скажімо, громадські організації, перш ніж висувати представника, повинні мати у своєму активі реалізовані проекти, проведені публічні заходи з повідомленням про це у засобах масової інформації. У вишах депутатів обиратимуть органи студентського самоврядування. Трьох депутатів має право висунути учнівський парламент «Наснага». Після того як члени молодіжного парламенту зберуться на першу сесію, вони оберуть голову молодіжної міської ради. А там — до роботи! Немає сумніву, що креативу знову не бракуватиме.

Тернопільська область.